Opleiding trainer niveau 2 waterpolo (WP2)

Vind jij het belangrijk dat jonge waterpoloërs plezier hebben tijdens het sporten? En wil je graag de eerste stappen zetten in het trainersvak? Dan is de opleiding Waterpolo 2 echt iets voor jou!

Sinds half maart 2022 volgen een 4-tal RTC waterpolo Den Haag sporters de opleiding trainer niveau 2 waterpolo bij het WOC.

In samenwerking met de KNZB wordt er vanaf 2 juli 2022 (vervolg na de zomervakantie) een volgende WP2 cursus opgestart voor nieuwe cursisten.

Locatie: zwembad de Waterthor, Den Haag
Organisatie: Waterpolo Opleidings Centrum (WOC) i.s.m. Richard Keus opleidingen
Opleider: Eric Noordegraaf
Kosten (inclusief BTW en examenkosten KNZB ): €495,- p.p
Aantal deelnemers: 10

Aanmelden is mogelijk t/m 15 juni en kan via email: woc@xs4all.nl

In deze opleiding leren de cursisten hoe een verantwoorde training kunnen geven aan met name de jeugdige waterpolo sporters. De rol is om deze enthousiaste sporters de basisvaardigheden aan te leren. Om dit te kunnen doen, wordt in de opleiding veel aandacht besteed aan de verschillende technieken en hoe je deze op een veilige, positieve, leuke en enthousiaste manier aanleert.

De trainer niveau 2 is verantwoordelijk voor het voorbereiden, uitvoeren en evalueren van een training. Deze training is gebaseerd op een aangereikte jaarplanning door en/of onder supervisie van een daartoe gekwalificeerde trainer. De trainer op niveau 2 begeleidt bij wedstrijden en is verantwoording verschuldigd aan degene die de eindverantwoordelijkheid draagt. De cursisten zullen dan ook opgeleid worden om een wedstrijd te kunnen begeleiden.

Onderdeel van de opleidingen trainer/coach en instructeur op niveau 2 vormt een verplichte praktijktoets. De cursus wordt gegeven in samenwerking met de KNZB en Richard Keus Opleidingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *