Internationale samenwerking

Het opleiden voor het hoogste niveau betekent ook ervaring opdoen op het internationale podium. Het WOC is bijzonder trots dat internationale samenwerking is gewaarborgd door de vele contacten die Eric Noordegraaf heeft opgedaan met de beste waterpolo scholen uit de wereld.

Zo is er al jaren een uitwisseling met de waterpolo school KSI uit Budapest – Hongarije. KSI, altijd onder leiding van oud Olympisch kampioenen, heeft al jaren een succesvol opleidingsprogramma voor talent volle Hongaarse jongens. Vele sporters welke het opleidingsprogramma van KSI volgden, werden in hun latere waterpolo carrière Olympisch kampioen.

VaterPoloKlub Partizan Logo

Ook is er een intensieve samenwerking met Partizan uit Belgrado – Servië. De uitstekende samenwerking heeft geresulteerd in een beschikbaar gestelde toptrainer uit Belgrade, Mihailo Sain voor het WOC. Mihailo heeft de trainingen verzorgd voor het WOC en de Regio. Hij was tevens een vraagbaak voor de trainers en staf van het WOC. Partizan wordt al decennia in het waterpolo gezien als de beste waterpolo school van de wereld. Het WOC en haar trainers hebben veel geleerd van de beschikbaar gestelde Servische kennis. De oefenmeester is in 2013 op 67-jarige leeftijd overleden. Het WOC maakt nog altijd gebruik van zijn waterpolo kennis en visie.

Mihailo Sain

Het WOC organiseert al sinds 2004 buitenlandse stages voor sporters en trainers. Tijdens de stages maken de sporters en trainers kennis met de buitenlandse cultuur en natuurlijk het plaatselijke waterpolo. Zo heeft het WOC onder andere stages georganiseerd naar Servië, Hongarije, Spanje, Griekenland, Slowakije, Canada en Brazilië. Meer informatie hierover (incl. stage verslagen) kun je hier vinden.