Video

Het waterpolo opleidingscentrum hecht grote waarde aan kennisdeling. In de diverse rubrieken staan filmpjes van oefeningen en vaardigheden, die gratis bekeken kunnen worden via deze site.

Instructie video's

Ivo Trumbić

Ivo Trumbić

Ivo Trumbić was één van de grootste Kroatische waterpolospelers en heeft onnoemelijk veel betekend voor het Nederlandse waterpolo. In de jaren zeventig schreef hij het boek ‘Waterpolo’ ter ondersteuning van de opleidingen tot waterpolotrainer.
 

Ref. Waterpolo.nl

Fundament waterpolo 6-9 jaar

Fundament (tot 13 jaar)

Het leren van een breed spectrum van beweging en vaardigheden vormt de basis voor een leven lang plezier van fysieke inspanning en een succesvolle sport- waterpolocarrière. Het aanleren van de juiste zwem- en waterpolo vaardigheden zijn daarom in deze fase het belangrijkste.

Ref. LTAD folder

Waterpolo Instructie - onder 13 jaar

Leren trainen (13-17 jaar)

In deze fase gaan we verder met het ontwikkelen van alle fundamentele bewegingsvaardigheden, en leren we algemene waterpolovaardigheden aan. We ontwikkelen kracht gebruikmakend van oefeningen met eigen lichaamsgewicht, evenals oefeningen met de medicinebal en andere ballen.

Ref. LTAD folder

Waterpolo Instructie - senioren

Senioren

Alle vaardigheden van de sporter – fysiek, technisch, tactisch, besluitvaardigheid, mentaal, persoonlijke en lifestyle – zijn volledig ontwikkeld, en de focus van de training is verplaatst naar maximalisatie van de prestaties.

Ref. LTAD folder