Opleiding Trainers

KNZB ERKEND OPLEIDER in samenwerking met Richard Keus Opleidingen :

Mijn eigen opleiding en ervaring bestaan uit de jarenlange ervaring op het internationale top-waterpolo niveau en als praktijkbegeleider. Verder ben ik volgens de richtlijnen van de bond uiteraard in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Het nieuwe organisatiemodel van de KNZB waarbij de opleidingen uit worden besteed aan erkende opleiders bracht mij deze kans om de cursus waterpolo aan te bieden. De opleidingen zijn tot stand gekomen middels de samenwerking met Richard Keus opleidingen.

Aanbod Niveau 2 trainer/coach waterpolo
Beginnende trainers, coaches en instructeurs starten met een opleiding op niveau 2. In deze opleiding leer je hoe je verantwoord training of les kunt geven aan met name de jeugdige zwemsporters. Jouw rol is om deze enthousiaste sporters de basisvaardigheden aan te leren. Om dit te kunnen doen, wordt in de opleiding veel aandacht besteed aan de verschillende technieken en hoe je deze op een veilige, positieve, leuke en enthousiaste manier aanleert.
De trainer/coach op niveau 2 is verantwoordelijk voor het voorbereiden, uitvoeren en evalueren van een training. Deze training is gebaseerd op een aangereikte jaarplanning door en/of onder supervisie van een daartoe gekwalificeerde trainer. De trainer/coach op niveau 2 begeleidt bij wedstrijden en is verantwoording verschuldigd aan degene die de eindverantwoordelijkheid draagt.

Trainers WOC

Na het volgen van de opleiding Trainer Wedstrijdzwemmen niveau 2 kan je als trainer:

  • Trainingen voorbereiden, geven en evalueren
  • Waterpolo spelers de basisvaardigheden leren en enthousiast maken/houden
  • Spelers begeleiden bij wedstrijden en toezien op (sociale) veiligheid bij trainen en wedstrijden
  • De vereniging ondersteunen bij activiteiten gericht op ledenbehoud en leden werving
  • Ben je assistent trainer

Voor meer info, stuur een mailtje naar woc@xs4all.nl of vul je het contactformulier in.