Het WOC heeft al decennia ervaring in het organiseren van binnenlandse- en buitenlandse stages voor jeugdige waterpoloërs. Het WOC organiseert stages voor meisjes en jongens van verschillende leeftijdsgroepen.

De sporters bereiden zich daardoor voor op een hogere weerstand die bij oudere leeftijdsgroepen in internationaal verband wordt ervaren. Door het volgen van met name de buitenlandse stages hebben de kinderen ook een pré in hun sociale en culturele ontwikkeling.

Stage meiden Belgrado 2019
Stage Kroatië

Opleiden voor het hoogste niveau betekent ook ervaring opdoen op het internationale podium. Het WOC is bijzonder trots dat internationale samenwerking is gewaarborgd door de vele contacten met bijvoorbeeld de WaterPoloScholen KSI in Boedapest, de Waterpolo Academy Partizan Belgrado, Barceloneta (Spanje), de waterpolo bolwerken in Griekenland, de dames WaterPoloSchool van Dunaujvaros in Hongarije etc. Deelnemers aan de stages van het WOC zijn in de gelegenheid om de (sport) cultuur te ervaren, tot in Brazilië en Canada toe.

Leeftijdgenootjes die samen opgroeien, hetzelfde meemaken en over 10 à 15 jaar samen nog steeds waterpolo wedstrijden kunnen spelen in binnen- en buitenland, optimaal getraind, optimaal voorbereid. Leeftijdgenootjes die zowel op sportief gebied als ook cultureel gebied, zich optimaal kunnen ontwikkelen, daar wil het WOC voor staan.